torsdag 17. februar 2011

Proteinrike middagstips:


Hjemmelagde fiskekaker med brokkoli, løk og paprika:

120g tunfisk i vann
2 eggehviter
litt finhakket løk
sitronpepper
sesamfrø og muskatnøtt

Finhakk tunfisk og løk og bland sammen med krydder. Bruk en skje og form fiskekakene til ønsket størrelse. Stekes i fry-light, (du kan gjerne tilsette hvitløk, ingefær eller revet gulrot, men det hadde ikke jeg i kjøleskapet denne gangen). Kutt opp brokkoli, paprika og løk og stek disse raskt i pannen etter at du har dandert fiskekakene på en tallerken. Saus kan du lage av mager kesam og litt dijon sennep:)


Tacokyllingsalat:

150g strimlet kyllingfilet
2 ss tacosaus
isbergsalat
cherrytomater
agurk
brokkoli
rød løk


Skjær kyllingen i strimler og lag en marinade av tacosaus, wasabi, piri og litt salt. Bland godt sammen og stek i panna sammen med strimlet rød løk. Løken skal bli myk og glasert, ikke stekt. Lag en diger salat av isbergsalat, cherrytomater, agurk og brokkoli og dander kylling og løk på toppen.




Kyllingwok:

100g kylling
2 stk eggehvite
løk
rosenkål
paprika, både rød og gul
aubergine

Skjær aubergine i passe tykke skiver og tørrstek den litt i panna så den slipper vann. Tilsett løk skåret i strimler og la dette surre sammen en liten stund. Tilsett rosenkål og paprika. Pisk sammen to eggehviter sammen med krydder du liker. Jeg brukte chili&lime og litt wasabi. Hel så over grønnsakene og bland forsiktig inn. Legg over på tallerken og stek kyllingen på sterk varme noen minutter. Jeg skar kyllingen i veldig små biter så det tok ikke lange tiden før den var ferdig stekt. Hel over grønnsakene.

Veldig enkelt, raskt og ikke minst godt!

Ha en fortsatt fin, fin torsdag:)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar